Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Στα βιβλιοπωλεία η "Αγγελική"

Από αυτή την εβδομάδα μπορείτε να βρείτε το νέο μου βιβλίο "Αγγελική, το ημερολόγιο μιας πόρνης" στα βιβλιοπωλεία. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

«Σπαραχτικό και την ίδια στιγμή λυτρωτικό, κεντημένο με ψήγματα λεπτής ειρωνείας ακριβώς στα σημεία εκείνα όπου ο αναγνώστης το έχει ανάγκη, για να μπορέσει να συνεχίσει το "σκάψιμο" στα συντρίμμια μιας ζωής».



Αναστασία Καλλιοντζή

συγγραφέας


Λίγα λόγια για το βιβλίο


Ένας δρόμος-πόνος ήταν για χρόνια πολλά η ζωή της Αγγελικής. Γι’ αυτό και δεν θέλησε ποτέ μέχρι τώρα να μιλήσει στην κόρη της γι’ αυτή. Δεν ήθελε να μάθει η Ιωάννα της πόσα πέρασε, πόσο στ’ αλήθεια υπέφερε ώσπου να βρει λίγη χαρά που να διαρκεί σ’ αυτόν τον κόσμο. Μέσα στο σκοτάδι όπου ζούσε, η κόρη της ήτανε πάντα το φως και δεν μπορούσε να της ματώσει την ψυχή λέγοντάς της τις πικρές της αλήθειες.

Ωστόσο, να που έφτασε ο καιρός ν’ ανοίξει την καρδιά της και να μιλήσει για όλ’ αυτά που την πλήγωσαν, για το φευγιό από έναν άντρα τύραννο και από μια κοινωνία καταπιεστική, για τον αγώνα της για επιβίωση και για την πτώση της στην πορνεία.

Λίγες μικρές χαρές και πολλές μεγάλες λύπες σημάδεψαν τον δρόμο της. Η κόρη της την έσωσε από τον ολοκληρωτικό χαμό και κάποιοι από μηχανής θεοί τη βοήθησαν να βρει και πάλι τη χαρά της ζωής.

Αυτή είναι η ιστορία της πόρνης, της Αγγελικής, μιας αγίας εν αναμονή.


Έγραψαν για το βιβλίο


«Έχω διαβάσει όλα σχεδόν τα βιβλία του Λάκη Φουρουκλά και ποτέ δεν έπαψε να με συναρπάζει η σαφής, εναργής και φιλοσοφημένη γραφή του και ο έντεχνος λόγος του. Γνώστης της ανθρώπινης ψυχής, ο συγγραφέας εισχωρεί βαθιά στην ψυχολογία των ηρώων του και βγάζει με πολλή μαεστρία τα εσώψυχά τους στο φως της μέρας, οδηγώντας τον αναγνώστη σε ταύτιση και ενδοσκόπηση».


Όμηρος Αβραμίδης, συγγραφέας


«Ο τρόπος που γράφει ο Φουρουκλάς είναι περίτεχνος. Δεν περιορίζεται στην επιφάνεια, αλλά βουτάει στον βυθό.

Δεν κάνει διαρκώς βουτιές στον βυθό, αλλά τις ντύνει με πρωταγωνιστικούς ρόλους».


Αντρέας Κούνιος.


Εφημερίδα «Αλήθεια» - Κύπρος


Τίτλος:

ΑΓΓΕΛΙΚΗ

το ημερολόγιο μιας πόρνης



Συγγραφέας:

ΛΑΚΗΣ ΦΟΥΡΟΥΚΛΑΣ



Είδος: μυθιστόρημα

Σελίδες: 192

Σχήμα: 14 Χ 21

Κατηγορία: Ελληνική λογοτεχνία

ISBN 978-960-98547-2-6

Τιμή: 13 ,00 €


Ο Λάκης Φουρουκλάς γεννήθηκε στη Ζιμπάμπουε το 1970 από Κύπριους γονείς. Μεγάλωσε στην Κύπρο. Έζησε στην Αθήνα για μερικά χρόνια και τώρα μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην αγροτική Κύπρο και την Τσιανγκ Μάι της Ταϊλάνδης.

Δούλεψε σε διάφορες εφημερίδες και ραδιοσταθμούς στο νησί.

Έχει εκδώσει τρία βιβλία στην Κύπρο και δύο στην Ελλάδα. Από τις εκδόσεις Γη στη Λευκωσία κυκλοφόρησαν οι συλλογές διηγημάτων «Αιώνια Αγαπημένη» και «Γαλανή & Λεύκιος», καθώς και η νουβέλα «Το λάθος πάθος». Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το μυθιστόρημα «Μίρα, το λουλούδι του πολέμου» κι από τις εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική οι «Γυναίκες της Συγνώμης».

Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Να ένα μήλο και Ρωγμές, στην Ελλάδα, και στο περιοδικό Εξάγγελος, στην Κύπρο, καθώς και σε διάφορες λογοτεχνικές ιστοσελίδες όπως οι: www.anemolologio.gr, www.flytoistros.com, www.refene.com, www.peri-grafis.com, www.elogos.gr και άλλες.

Διατηρεί προσωπικό μπλογκ στη διεύθυνση: http://lakisf.blogspot.com. Δικό του είναι και το αγγλόφωνο http://lakisf2.blogspot.com. Επίσης έχει ένα μπλογκ με φωτογραφίες από τα ταξίδια του, που μπορείτε να βρείτε εδώ: http://adais.blogspot.com, καθώς και ένα με βιβλιοπαρουσιάσεις http://lakisf3.blogspot.com

Φωτογραφίες του δημοσιεύθηκαν σε εκπαιδευτικά βιβλία και ταξιδιωτικούς οδηγούς του εξωτερικού.

16 σχόλια:

marianaonice είπε...

Kαλή επιτυχία και καλές πωλήσεις εύχομαι!
Θα το διαβάσω, από την παρουσίαση, μου μοιάζει όμορφο...

Lexi_penitas είπε...

Καλή επιτυχία Λάκη!

rocknsane είπε...

Ευπώλητο Λάκη!:) είμαι λίγο μακριά για να το διαβάσω, γι' αυτό το πρότεινα στη μάμα μου!:p

AERIKO είπε...

Mπορώ να μη συμφωνήσω με τον Κύριο Αβραμίδη.; Αντικειμενικά συμφωνώ με την κάθε του λέξη.Καλοτάξιδο εύχομαι απο καρδιάς.Το περιμένω ανυπόμονα.Το πολύ μεθαύριο θα είναι κι εδώ. :)

ΜΑΡΙΑ Ρ. είπε...

Λάκη Καλησπέρα.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο σου "παιδί". Πάντα εμπνευσμένος και πάντα να δίνεις πνοή στον ασφυκτικό αέρα της λογοτεχνίας.

Artanis είπε...

Καλή επιτυχία, καλοτάξιδο...
καλημέρα και καλή βδομάδα... Σε φιλώ...

Ανώνυμος είπε...

Καλοτάξιδο το βιβλίο σου Λάκη και Καλές γιορτές με Υγεία!

Artanis είπε...

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές Λάκη...Φιλιά...

Φεγγαρολουστη είπε...

Καλη επιτυχια στο νεο σου βιβλιο...
Καλες γιορτες με υγεια αγαπη και πολλη πολλλη εμπνευση...

ria είπε...

καλή επιτυχία. μάλλον σιγουρη είναι αλλά ως καλλιτέχνης μια ανασφάλεια θα την εχεις. έχω ήδη δει δυο συναδέλφους να έχουν το βιβλίο σου στην τσάντα τους.


χρόνια πολλά, καλές γιορτές και υγεια!

Λεμέσια είπε...

Χρόνια Πολλά, Λάκη...
Καλή επιτυχία με το νέο βιβλίο...

N.Ago είπε...

Ευχές για Χρόνια Πολλά , υγεία και χαρές στη ζωή σου!

fieryfairy είπε...

Καλή επιτυχία σου εύχομαι Λάκη μου!

phlou...flis είπε...

Καλή χρονιά σου εύχομαι Μάκη, καλή δύναμη και πολλές καλές επιτυχίες

She είπε...

Yποκλίνομαι στο ταλέντο της γραφής, της κατανόησης της ψυχής, της ικανότητας να αποτυπώνεις τόσο όμορφα ότι πλάθει ο νους. Είναι ένα από τα θαυμαστά δώρα του Θεού.

Καλή Χρονιά θα ευχηθώ, γιατί η επιτυχία είναι σίγουρη, εξάλλου την έχεις ήδη κατακτήσει..

lakis είπε...

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τις ευχές σας και να σας ευχηθώ με τη σειρά μου να έχετε μια ονειρική χρονιά. Περνάω μέρες σιωπής, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο άσχημο, αφού πρέπει με κάποιο τρόπο, πού και πού, να επαναφορτίζουμε τις μπαταρίες.