Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Επιτέλους... καταδικαστηκαμε!

Ελπίζω αυτό το γεγονός να βοηθήσει να περάσει επιτέλους στη λήθη το παραμύθι για τη Νήσο των Αγίων. Αντιγράφω:

Τον δρόμο για τη δικαστική τιμωρία εκείνων των χωρών που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη δράση των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων άνοιξε, χθες, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδικάζοντας Κύπρο και Ρωσία για την αποτυχία τους να προστατεύσουν τη ζωή μιας εικοσάχρονης κοπέλας, που είχε πέσει στα δίχτυα ενός παράνομου κυκλώματος τράφικινγκ.

Εκδικάζοντας την υπόθεση Ραντσέβα κατά Κύπρου και Ρωσίας, το Δικαστήριο καταδίκασε την Κύπρο για παραβιάσεις στο δικαίωμα της ζωής, στο δικαίωμα στην ελευθερία και ασφάλεια καθώς και για παραβιάσεις που σχετίζονται με τη μη διεξαγωγή αποτελεσματικής έρευνας, ενώ καταδίκασε και τις δύο χώρες για παραβιάσεις σχετικά με την απαγόρευση της δουλείας και της καταναγκαστικής εργασίας.

Υποχρέωσε δε την Κύπρο να καταβάλει στον ενάγοντα-πατέρα της νεαρής 40.000 ευρώ για ηθική βλάβη και 3.150 ευρώ για έξοδα, και τη Ρωσία να του καταβάλει 2.000 ευρώ για ηθικές ζημίες.

Η συνέχεια στην Ελευθεροτυπία

6 σχόλια:

Lexi_penitas είπε...

Μα δεν μπορεί... κάποιο λάθος πρέπει νάχει γίνει... αποκλείεται καλέ... μα τέτοια πράγματα στη Κύπρο;

Unknown είπε...

Νομίζω πως το ποσό αποζημίωσης πάντως ήταν εξεφτελιστικό. Μερικές φορές σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εννοούσαν την απόφαση...

rose είπε...

http://drakouna.blogspot.com/2010/01/blog-post_08.html#c8859990926555590666

Artanis είπε...

Η Ελλάδα που βρίσκεται;;;
Αργούνε, πολύ αργούνε...
Καλημέρες...

Unknown είπε...

Το ωραίο σε αυτή την χώρα είναι ότι για κάθε δήλωση ενός αφρικανού φυλαρχου για το κυπριακό πρέπει να υποστούμε στα "δελτία ειδήσεων" τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων.

Το ότι η Κύπρος καταδικάστηκε ότι για το νόμο ης περι "καλλιτέχνιδων" προωθεί το δουλεμπόρειο (Focus Germany) δεν άκουσα δηλώσεις από κανένα ούτε από πράσινους , ΕΔΕΚ,ΔΗΣΥ,ΔΗΚΟ,ΕΥΡΩΚΟ κλπ,
Φαίνεται οτι με αυτά τα μικροπροβλήματα δεν κερδίσεις τηλεοπτικό χρόνο.

ΜΚ

lakis είπε...

Lexi_penitas: Έτσι ακριβώς. Ή ίσως και να είναι συνομωσία των ξένων...

Ίσιδα: Όντως, αστείο το ύψος της αποζημίωσης. Ωστόσο εκείνο είναι που μετρά είναι η απόφαση, αλλά και η είδηση, που μάλλον στην εικονική κυπριακή πραγματικότητα πέρασε απαρατήρητη.

Αρτάνις: Ιδού η απορία! Και όντως αργούνε. Καλησπέρα.

Φίλε Μαρίνο: Δεν ψηφίζουν οι αλλοδαποί. Αν ανήκαν κι αυτοί στην κομματική πελατεία δε θα περνούσε στα ψιλά η είδηση.