Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

Σκοτώνουν τις φάλαινες...

Αγαπώ πολύ την Ιαπωνία και σέβομαι τον πολιτισμό της, αλλά όταν διαβάζω ειδήσεις όπως αυτή που δημοσιεύσει σήμερα η Ελευθεροτυπία, δεν μπορώ παρά να νιώσω ένα κόμπο στο λαιμό...

Οι ιάπωνες φαλαινοθήρες σκότωσαν 679 φάλαινες στην περιοχή της Ανταρκτικής ,αλλά δεν έπιασαν το στόχο τους που ήταν γύρω στις 850, καθώς τους εμπόδισαν μέλη διεθνών οικολογικών οργανώσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αλιείας , στο Τόκιο.

Τις σκοτώνουν στο όνομα της...παράδοσης

Η Ιαπωνία ,που θεωρεί το κυνήγι της φάλαινας μέρος της πολιτιστικής της παράδοσης,παραδέχτηκε ότι ορισμένα από τα φαλαινοθηρικά της σκάφη αναγκάστηκαν να επιστρέψουν μετά από συγκρούσεις με μέλη της σκληροπυρηνικής οικολογικής οργάνωσης "Ποιμένες της Θάλασσας για την Προστασία της Κοινωνίας". Ενα από τα σκάφη της οικολογικής οργάνωσης συγκρούστηκε μάλιστα με ένα ιαπωνικό φαλαινοθηρικό.

Επισήμως η Ιαπωνία έχει σταματήσει το κυνήγι της φάλαινας αποδεχόμενη το παγκόσμιο μορατόριουμ που συμφωνηθηκε το 1986,αλλά από τον επόμενο κιόλας χρόνο ξεκίνησε ένα "επιστημονικό πρόγραμμα έρευνών"-όπως το ονόμασε. Αξίζει να σημειωθεί ότι κρέας φάλαινας μπορεί να βρεθεί σε ορισμένα σούπερ μάρκετ και εστιατόρια του Τόκιο.

Δημοσίευση σχολίου