Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Όλα αυτά που χάσαμε - Δωρεάν eBook


Και να που σιγά σιγά φτάσαμε στο τελευταίο μου προσωπικό βιβλίο που διαθέτω δωρεάν σε ψηφιακή μορφή στην παρούσα φάση. Είναι πολύ διαφορετικό απ' τα άλλα μου βιβλία, όχι τόσο σε ό,τι αφορά τη γραφή αλλά κυριώς για το θέμα του καθώς και για τον τόπο όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα, μια και οι ήρωες ταξιδεύουν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ και κλείνουν το μάτι στα κείμενα της Σώτης Τριαντάφυλλου. Κατεβάστε το δωρεάν από εδώ. Ο ελληνικός σύνδεσμος θα αναρτηθεί αν και όταν υπάρξει. Ιδού και η περίληψη:

Αυτή είναι η ιστορία της Χοπ και του Άντι. Της Χοπ, που παρά το όνομά της στη ζωή δεν έτρεφε καμία ελπίδα και του Άντι, που ήταν η προσωποποίησή της. Η Χοπ σ’ αυτόν θα συναντήσει έναν άντρα, αλλιώς κι αλλιώτικο, ένα χαμογελαστό ιδεαλιστή που θα της αλλάξει άποψη για τη ζωή. Ο Άντι θα βρει σ’ εκείνη μια ξεχωριστή ψυχή, που κρύβει, χωρίς καλά καλά κι η ίδια να το καταλαβαίνει, πολλή καλοσύνη μέσα της.
     Ο έρωτάς τους μοιάζει φτιαγμένος στ’ αστέρια, είναι σίγουροι ότι οι μοίρες οδήγησαν τον ένα στον άλλο. Το μόνο που η ζωή έχει διαφορετικά σχέδια γι’ αυτούς, θα τους χτυπήσει αμείλικτα. Η Χοπ θα περάσει αστραπιαία από τη λύπη στη χαρά κι αντίστροφα. Ο Άντι δε θα μπορέσει να δει τους κόπους μιας ζωής να δικαιώνονται, αλλά στο τέλος, χάρη στο πείσμα της αγαπημένης του, θ’ αναδειχθεί, έστω και έμμεσα, ο νικητής.
     Το «Όλα αυτά που χάσαμε» είναι μια ιστορία για τον έρωτα και την απογοήτευση, για τους νέους που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, κι εκείνους που αποδέχονται απλά ό,τι τους σερβίρουν έτοιμο στο πιάτο. Κι είναι μια ιστορία για τα ξυπνήματα, εκείνα που ανοίγουν τα μάτια σε μια ζωή σκληρή, πραγματική, που δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτή της γυάλας που μας περιβάλλει. Και, τέλος, είναι μια ιστορία για τους ανθρώπους και για τη δίχως όρους και όρια φιλία, αυτήν που ξεπερνά κάθε εμπόδιο που ξεπροβάλλει στο δρόμο της και μπορεί να κάνει θαύματα.
     Οι ήρωες κινούνται στους δρόμους της Νέας Υόρκης και στα Απαλάχια. Μιλάνε, ακούνε, μαθαίνουν, συζητούνε, θυμούνται όλα αυτά που χάσανε και χαράζουν πορείες για ένα ξεχωριστό αύριο.
 
Δημοσίευση σχολίου