Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009

Οι δεντροφάγοι κυβερνούν την Κύπρο


Η Ομάδα Προστασίας Αιωνόβιων Δένδρων (ΟΠΑΔΕ) καταδικάζει δριμύτατα την κοπή, χωρίς την προηγούμενη εξασφάλιση απαιτούμενης άδειας, δύο συστάδων Κυπαρισσιών που λειτουργούσαν ως ανεμοθραύστες και κοσμούσαν επί δεκαετίες τον δρόμο Πάφου-Έμπας, για χάρη της ανάπτυξης ιδιωτικού τεμαχίου γης.
Μετά από επιτόπια έρευνα η ΟΠΑΔΕ προέβηκε σε τηλεφωνική καταγγελία στο Τμήμα Δασών Πάφου, λειτουργός του οποίου μετέβηκε στην περιοχή και αφού επιθεώρησε τα δεκάδες κομμένα Κυπαρίσσια δεν διαπίστωσε καμιά... παρανομία!!
Έπειτα από παραστάσεις και προειδοποιήσεις προς το Τμήμα Δασών ότι θα καταγγελθούν για συγκάλυψη παρανομιών, εκπρόσωπος της ΟΠΑΔΕ μετέβηκε εκ νέου στην συγκεκριμένη τοποθεσία και υπέδειξε στους λειτουργούς του Τμήματος Δασών τις πασιφανείς παρανομίες και τους κάλεσε να καταγγείλουν τον ιδιοκτήτη.
Η στάση του Τμήματος Δασών είναι λυπηρή και συνάμα εξοργιστική. Η λογική του «αν ζητούσαν άδεια κοπής των Κυπαρισσιών θα τους την δίναμε», δείχνει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος και την λογική των «εξυπηρετήσεων» που επικρατεί στο αρμόδιο για την προστασία των δένδρων και των δασών Τμήμα.
Η Ομάδα Προστασίας Αιωνόβιων Δένδρων καλεί τον Υπουργό Γεωργίας να προβεί σε αυστηρές συστάσεις προς την διοίκηση του Τμήματος Δασών και να δοθούν οδηγίες για να εξαλειφθούν τα συνεχή φαινόμενα ανοχής και συγκάλυψης που παρατηρούνται στο εν λόγω Τμήμα και τα οποία συμβάλουν στην απερήμωση του νησιού μας, οδηγώντας στον πλήρη αφανισμό της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς.


Μιχάλης Ονησιφόρου
ΟΠΑΔΕ (Ομάδα Προστασίας Αιωνόβιων Δένδρων)
www.aiwnobia.org

Δημοσίευση σχολίου