Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ένα σημείωμα…


Περνάνε τα χρόνια, αλλάζουν οι καιροί, και μαζί τους αλλάζουμε κι εμείς. Κάνουμε πράγματα που ούτε καν θα φανταζόμασταν, προδίδουμε κατ’ επανάληψη τα πιστεύω μας, ανεβαίνουμε σε κορυφές και πέφτουμε με πάταγο, χάνουμε τον εαυτό μας και τον ξαναβρίσκουμε.
Σαν τον τροχό της ρουλέτας είναι η ζωή. Ποτέ δεν ξέρεις που θα κάτσει η μπίλια, κι αυτό είναι ακριβώς που της δίνει αξία.
Όταν είμαστε μικροί λέμε: «Όταν μεγαλώσω θέλω να κάνω αυτό… να κάνω εκείνο… να κάνω το άλλο…», μα η αλήθεια είναι ότι πολύ λίγοι ξέρουν σε τέτοια ηλικία τα Θέλω τους. Τα Θέλω αλλάζουν κι αυτά με τον καιρό, ακριβώς όπως και τα Μπορώ.
Το ξέρω ότι η ζωή δε θα είχε σχεδόν καμία αξία δίχως τα μεγαλεπήβολα σχέδιά μας, χωρίς τα όνειρα, αλλά όπως ανακαλύπτω με μια δόση έκπληξης κάθε μέρα, τα μεγαλύτερα ίσως όνειρα είναι αυτά που δεν κάναμε, τα μεγαλύτερα σχέδια αυτά που δεν καταστρώσαμε, αλλά πραγματοποιούμε.
Ερχόμενος πριν λίγες μέρες για μια ακόμη φορά στην Τσιανγκ Μάι είχα συγκεκριμένα σχέδια στο μυαλό μου. «Θα κάνω αυτό… Θα κάνω εκείνο… Και θα κάνω κι εκείνο…» σκεφτόμουνα. Τελικά ένα τηλεφώνημα και μια τυχαία συνάντηση, μου ανέτρεψαν όμορφα κι ουσιαστικά τα σχέδια, μου άλλαξαν το δρόμο, χωρίς να μου αλλάξουν πορεία. Ίσως να συνέβηκε τελικά αυτό ακριβώς που χρειαζόμουνα, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ. Το τι ήταν αυτό θα φανεί, λίγο-πολύ ξεκάθαρα, στην πορεία. Μέχρι τότε δεν μπορώ να κάνω τίποτ’ άλλο από το χαίρομαι τη στιγμή και ό,τι έχει να μου προσφέρει αυτή.
Το μέσα μου χορεύει στους ρυθμούς του Τζιμ Μόρισον και των Ντορς:

Take it easy baby, take it as it comes…

7 σχόλια:

ruth_less είπε...

Λάκη,
καιρό να τα "πούμε". Πολύ χαίρομαι για την ανάρτηση σου :) Ανατρεπτικά και όμορφα όλα όσα συμβαίνουν... δίνουν ελπίδα για όλους μας. Εύχομαι να συνεχίσεις να χορεύεις ανέμελα και να χαίρεσαι τις στιγμές που σου χαρίστηκαν.

Καλή Άνάσταση... ή μήπως έγινε κι αυτό; :))

roadartist είπε...

Αρχισε μελαγχολικά αλλά κατέληξε αισιόδοξα, χαρωπά το κείμενο. Εύχομαι να διατηρήσεις το συναίσθημα που περιγράφεις όσο περισσότερο μπορείς. Καλή ανάσταση.

She είπε...

Λάκη,
ότι είναι αυτό που σου ανέτρεψε ευχάριστα τα σχέδια, εύχομαι να είναι συνοδοιπόρος σου για πολλά χρόνια, προσφέροντάς σου ότι ζητάς.

Καλή Ανάσταση.

Velvet είπε...

Λένε ότι μας συμβαίνει στην ζωή
Δεν είναι τυχαίο
Γεννήθηκε για εμάς κι εμείς για εκείνο
Εύχομαι να είναι από τα όμορφα της ζωής σου
Καλή Ανάσταση…στην ψυχή σου Λάκη

unapatatras είπε...

αυτά είναι!!!

φιλιά πολλά
καλά να περνάς
:-)

mariw είπε...

Όπως λένε «όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει».

Υ.Γ. κάθε πρωί ξυπνάω με το «love tow times» και το τηλέφωνο μου χτυπάει με το «people are strange».

lakis είπε...

ruth_less: Ακριβώς όπως το είπες, ανατρεπτικά και όμορφα όλα αυτά που συμβαίνουν. Όσο για την Ανάσταση, ναι, όπως θα δεις στην επόμενη ανάρτηση έγινε ήδη κι αυτή:)

roadartist: Θα το απολαύσω για όσο κρατήσει. Τίποτα απ' τα ανθρώπινα δεν κρατάει για πάντα.

Ανάσα: Δε θα έλεγα ότι μου τα ανέτρεψε, αλλά ότι απλά τα άλλαξε. Προς το καλύτερο. Καλές εμπνεύσεις και σε σένα, εύχομαι.

Βέλβετ: Κι εγώ για την ψυχή μιλάω όταν μιλάω για την Ανάσταση. Οι νεκρές ψυχές, κι αν κατοικούν σώματα ζώντων, δεν έχουν σωτηρία.

Πάτρα: Ακριβώς, αυτά! Και κάποια άλλα μικρά και σημαντικά.

Μαριώ: Από τα καλύτερά τους. Όσο για τα σχέδια μακάρι να ανατρέπονταν πάντα τόσο όμορφα.

Καλό Πάσχα και ψυχική Ανά(σ)ταση σε όλους.