Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Bangkok... Breaking news

Όπως φαίνεται η ώρα μηδέν για την οποία γράφαμε στην προηγούμενη ανάρτηση έφτασε. Αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα στην Μπανγκόκ μεγάλη επιχείρηση του στρατού για καταστολή των διαδηλώσεων. Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί τέσσερα άτομα, αλλά ο αριθμός των τραυματιών δεν είναι ακόμη γνωστός -ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους στρατιώτες- ενώ οι υλικές ζημιές φαίνονται να είναι πολύ μεγάλες, αφού οι... κόκκινοι έβαλαν φωτιά σε δεκάδες καταστήματα στο κέντρο της πόλης, κατέστρεψαν διαφημιστικές πινακίδες, τηλεφωνικούς θαλαμούς και οχήματα. Ένα από τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του, ενώ εκκενώθηκαν και τα γραφεία της αγγλόφωνης Bangkok Post, αφού βρίσκονταν στο δρόμο των εκδιωχθέντων διαδηλωτών.
Λίγο μετά την έναρξη της επιχείρησης εφτά από τους ηγέτες των κόκκινων πουκαμίσων παραδόθηκαν στις αρχές, οι οποίες χθες διέρρευσαν στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει ένοπλους διαδηλωτές, αλλά και μικρά παιδιά πίσω από τα οδοφράγματα.
Η αστυνομία διερευνά τις ενέργειες πέρα των εκατόν εμπορικών επιχειρήσεων, που σύμφωνα με τα στοιχεία χρηματοδοτούν τους διαδηλωτές, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Τάκσιν Σιναούατρα αρνείται και πάλι οποιαδήποτε δική του εμπλοκή στα γεγονότα.
Στην Τσιανγκ Μάι η ζωή συνεχίζεται ως συνήθως. Πέρασα χθες το βράδυ από το ναό όπου σταθμεύουν οι κόκκινοι και τους είδα να κάθονται παρέες-παρέες σε τραπέζια, να τρώνε και να πίνουν. Λες κι εδώ είναι μια άλλη χώρα...

1 σχόλιο:

Matriga είπε...

Πολύ λυπάμαι, Λάκη.
Τι κρίμα... Καλή τύχη εύχομαι στο λαό της Ταυλάνδης, γιατί θα την χρειαστεί σίγουρα.