Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στην Τσιανγκ Μάι...

και ο τελευταίος απολογισμός για τα θύματα:

Από τις εννέα το βράδυ απόψε ισχύει το διάταγμα απαγόρευσης κυκλοφορίας για ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Εδώ στην Τσιανγκ Μάι παρατηρείται μια ανήσυχη ηρεμία. Πριν λίγα λεπτά, όταν βρέθηκα στην κεντρική πλατεία Τα Πάε, αντίκρισα μοναχά κάποιες παρέες από ξένους και τους συνήθεις ύποπτους (άστεγους). Αλλά, αν και όλα τα μαγαζία, περιλαμβανομένων των 7/11 ήταν κλειστά, κάποια μπαράκια και εστιατόρια λειτουργούσαν κανονικά, ενώ στα δρομάκια της πόλης, τίποτα δε μοιάζει να έχει αλλάξει.
Το μόνο συνταρακτικό γεγονός που φαίνεται να έχει λάβει χώρα σήμερα εδώ, πέρα από τα καμένα λάστιχα στο τέλος της οδού Τα Πάε, ήταν μια πορεία εξήντα κοκκινο-πουκάμισων μοτοσικλετιστών, που έπαιζαν για λίγη ώρα κρυφτό με την αστυνομία.
Σε ό,τι αφορά το κυρίως μέτωπο στην Μπανγκόκ, όπως μεταδίδεται, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα και εννέα άλλων ατόμων, με την κατηγορία της τρομοκρατίας.
Τέλος, στη διάρκεια των σημερινών συγκρούσεων έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους, άλλα 58 τραυματίστηκαν, ενώ σημειώθηκαν εμπρησμοί σε 27 κτήρια, ανάμεσα στα οποία ήταν και εκείνο του τηλεοπτικού σταθμού 3, για την εκκένωση του οποίου χρησιμοποιήθηκαν εκτός των άλλων μέσων και ελικόπτερα, αφού 100 και πλέον εργαζομένοι είχαν αποκλειστεί μέσα σ' αυτό.
Δημοσίευση σχολίου