Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

Bananaland

Το πιο κάτω κείμενο το έλαβα στο e-mail πριν 3-4 μέρες και ασχολείται με δύο θέματα που απασχόλησαν πολύ τους κύπριους πρόσφατα: την αθώωση κάποιων αστυνομικών που ξυλοκόπησαν δυο φοιτητές και τους μετανάστες που δήθεν θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων στη Λευκωσία. Με τα πιο απλά λόγια αποδεικνύει αυτό που υποστηρίζω εδώ και καιρό: το ότι δηλαδή η Κύπρος από νήσος των αγίων, μεταμορφώθηκε σε νήσο των αγρίων...

Την (περασμένη) Τρίτη το πρωί η αστυνομία μετά από επιχείρηση σκούπα στην παλιά Λευκωσία συνέλαβε 150 περίπου παράνομους μετανάστες. Αφορμή ήταν τα διάφορα «βίαια» επεισόδια που δημιουργούνται από μετανάστες στην παλιά πόλη. Οι μετανάστες που κάθονταν στα κρατητήρια κλαίγοντας-πλάνο που θεώρησε η δημοσιογράφος του ΡΙΚ καλό να δείξει κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων!- κάθε άλλο παρά φασαριόζους μετανάστες έδειχνε. Την επομένη οι κάτοικοι της παλιάς Λευκωσίας διαπιστώσαμε ότι άδειασαν οι δρόμοι και επικρατούσε μια περίεργη ησυχία στις γειτονιές μας. Χθες το βράδυ κάποιοι φίλοι μου είπαν ότι το ΣΙΓΜΑ μετέδωσε ρεπορτάζ για την παλιά Λευκωσία, παρουσιάζοντας την σαν επικίνδυνο τόπο να κυκλοφοράς τις νύχτες λόγω των μεταναστών! Η διάψευση αυτής της γεμάτης ρατσισμό και άγνοια είδησης ήρθε κάποιες ώρες μετά, όταν πέρασα να δω ένα φίλο μου μεξικανό που δουλεύει στο εστιατόριο τέρμα της Λήδρας. Το πρόσωπο του ήταν χτυπημένο και ο λόγος: την προηγούμενη νύχτα πήγαινε αργά το βράδυ σπίτι από τη δουλειά με 2-3 άλλους μεξικανούς συναδέλφους και τους επιτέθηκαν 3-4 ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ, με αποτέλεσμα το ένα από τα παιδιά να είναι ακόμα στο νοσοκομείο λόγω των τραυμάτων. Μετά από επίμονες ερωτήσεις μου για το ποιοι ήταν οι ελληνοκύπριοι μου τους περιέγραψε, και η περιγραφή φέρνει στους γνωστούς χρυσαυγήτες... τους λεγάμενους "γνωστούς- αγνώστους" της αστυνομίας, του κράτους και των παρατάξεων.

Κι εκεί που άρχισα να σκέφτομαι τρόπους για το πώς θα μπορούσαμε να σταματήσουμε την απίστευτη προπαγάνδα που γίνεται εις βάρος των μεταναστών και της παλιάς Λευκωσίας και πώς να ξεσκεπάσουμε τους "γνωστούς-αγνώστους" αποφάσισα να δω το μεσημεριανό δελτίο του ΡΙΚ. Πρώτη είδηση η δίκη των ΜΜΑΔΙΤΩΝ που έδειραν τον Μάρκο και τον Γιάννη τα Χριστούγεννα του 2005 στην Αρμενίας. Το δικαστήριο δεν δέχτηκε το video σαν στοιχείο. Ο ίδιος ο γενικός γραμματέας πήγε στην αίθουσα και ζήτησε από τους δικαστές να το δεχτούν αλλά μετά από την άρνηση τους ο άνθρωπος αποχώρησε. Και η ετυμηγορία: Αθωώνονται και απαλλάσσονται από κάθε κατηγορία και οι 10 αστυνομικοί !!!!!!!!!! Μάλιστα οι δικαστές κατέκριναν τα MEDIA που δημοσίευσαν το video του ξυλοδαρμού γιατί έτσι κρίθηκαν ένοχοι οι αστυνομικοί από την κοινωνία και αμαυρώθηκε το όνομα τους. Επίσης το video (και ο άνθρωπος που το τράβηξε) θα περάσει από έρευνα για την αυθεντικότητα του!

Νομίζω ότι κάθε σχόλιο είναι περιττό,

Στέφανη


Η φωτογραφία είναι από το γκρουπ που δημιουργήθηκε στο facebook μετά την αθώωση των αστυνομικών
Δημοσίευση σχολίου