Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009

Εγκληματική Σφαγή Αιωνόβιων Δέντρων...


Στη νήσο των Αγρίων, Κύπρο, φυσικά:


Η ΟΠΑΔΕ (Ομάδα Προστασίας Αιωνόβιων Δένδρων) καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη ενέργεια του Τμήματος Δασών να παραχωρήσει άδεια για την εκκοπή δεκάδων αιωνόβιων Τρέμιθων στην Έξω Βρύση, στην Πάφο και την καταστροφή ενός σπάνιου φυσικού τοπίου.

Θεωρούμε πραγματικά αδιανόητο ένα κρατικό τμήμα που αποστολή του έχει την διαφύλαξη των δασών, των δένδρων και του φυσικού περιβάλλοντος, να φτάνει στο σημείο να εξυπηρετεί συμφέροντα εταιρειών ανάπτυξης γης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καταπατώντας το ίδιο τους νόμους τους οποίους οφείλει να προασπίζεται.

Όπως θα διαπιστώσετε μέσα από το φωτογραφικό υλικό, παραχωρείται πολεοδομική άδεια ανέγερσης πολυτελών επαύλεων στο μοναδικό σημείο όπου υπάρχουν αιωνόβια δένδρα τα οποία τελούν υπό καθεστώς προστασίας από την νομοθεσία, ενώ ολόκληρη η γύρω έκταση είναι άδεια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα για την ανέγερση επαύλεων.

Επίσης θεωρούμε απαράδεχτη πλάνη την προσπάθεια που επιχειρείται από το Τμήμα Δασών να ονομάσει την εκκοπή των δένδρων ως μεταφύτευση, ενώ είναι γεωπονικά αποδεδειγμένο ότι το είδος Pistacia Atlantica δεν μπορεί να μεταφυτευτεί, ειδικά όσον αφορά δένδρα εκατοντάδων ετών όπως αυτά που συναντούμε στην Έξω Βρύση.

Ως ΟΠΑΔΕ δρομολογούμε επίσημη καταγγελία στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αξιώνουμε την παραπομπή των υπευθύνων στην δικαιοσύνη. Καλούμε επίσης την υστάτη τον Υπουργό Γεωργίας, τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών και τον Δήμαρχο Πάφου να παρέμβουν άμεσα για να σταματήσει η σφαγή των αιωνόβιων Τρέμιθων.

Το στυγερό έγκλημα που λαμβάνει χώρα στην Έξω Βρύση αντικατοπτρίζει την περιβαλλοντική χρεοκοπία ενός λαού που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της αλόγιστης ανάπτυξης, του χρήματος και των συμφερόντων.

Ντροπή κύριοι, ντροπή.Μιχάλης Ονησιφόρου
ΟΠΑΔΕ (Ομάδα Προστασίας Αιωνόβιων Δένδρων)
www.aiwnobia.org

Δημοσίευση σχολίου