Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Τέλος στην κρίση στην Ταϊλάνδη; - update

Ίσως ναι, ίσως και όχι. Το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας διέταξε τη διάλυση του κυβερνώντος κόμματος, αφού αποδέχθηκε σαν επαρκείς τις ενδείξεις που υπήρχαν ότι κέρδισε τις τελευταίες εκλογές με δόλο. Για τον ίδιο λόγο διέταξε τη διάλυση και ενός μικρότερου συμμαχικού κόμματος.
Τέλος, λοιπόν, στις διαδηλώσεις και στους αποκλεισμούς των αεροδρομίων; Μάλλον είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς. Σ' αυτό το παιχνίδι παίζουν δύο παίκτες και αυτό που μένει είναι να δούμε πως θα αντιδράσουν οι οπαδοί της κυβερνητικής συμμαχίας. Αν αντιδράσουν ήρεμα, αποδεχτούν τα γεγονότα και η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, όλα καλά. Αν όχι, κανείς δεν ξέρει τι θα μας φέρει η επόμενη μέρα.
Βρισκόμαστε, λοιπόν, σε στάση αναμονής, ευχόμενοι ότι θα επικρατήσει η λογική κι έτσι η όμορφη ετούτη χώρα, θα βγει όσο το δυνατόν αλώβητη από το χάος. Λέω, όσο το δυνατόν, αφού οι ζημιές που έχουν προκληθεί στον τουρισμό είναι ήδη τεράστιες και σύμφωνα με υπολογισμούς ίσως και ένα εκατομμύριο άτομα χάσουν τις δουλειές τους...

Τα νεώτερα: Αφού δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς ο έκπτωτος Somchai Wongsawat υπέβαλε την παραίτησή του και προσωρινά καθήκοντα πρωθυπουργού ανέλαβε ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Chavarat Charnveerakul. Οι πρώτες εμπορικές πτήσεις άρχισαν να αναχωρούν από την Μπανγκόκ, ενώ αύριο θα γίνει και η πρώτη προσγείωση από την έναρξη της κρίσης. Οι αρχές του αεροδρομίου ανακοίνωσαν ότι αυτό θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, σε ότι αφορά το επιβατικό κομμάτι, μία βδομάδα ακριβώς μετά την αναχώρηση των διαδηλωτών από το αεροδρόμιο.
Στο μεταξύ, τα κόμματα του συνασπισμού που μέχρι τώρα κυβερνούσαν τη χώρα ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν ξανά για τη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης. Αυτό, φυσικά, θα καταστεί δυνατόν, αν οι διαδηλωτές θεωρήσουν ότι πέτυχαν τον στόχο τους με την αποπομπή του πρωθυπουργού, που ήταν το βασικό τους αίτημα, και δεν αποφασίσουν να πιέσουν για τη διενέργεια νέων εκλογών.
Διαβάστε ένα σχετικά καλά ενημερωμένο άρθρο στα Νέα

11 σχόλια:

Viviane Colette είπε...

Πέρασα να σου αφήσω και εδώ την καλημέρα μου και να σου πω ότι έχεις μια πολύ ωραία ιστοσελίδα. Τώρα για τα βιβλία σου συγχαρητήρια , δεν τα έχω διάβαση αλλά κάτι μου λέει ότι είναι πάρα πολύ κάλοι. Πάω να κάνω ένα σύνδεσμο με την δική σου σελίδα στην δική μου!!!

SummerDream είπε...

Καλήμερα Λάκη!
Μακάρι να πάνε τα πράγματα ομαλά στο εξής. Πάντα τέτοιου είδους αντιδράσεις αφήνουν κατάλοιπα και η ζωή επανέρχεται σε μια χώρα με αργούς ρυθμούς. Το λυπηρό είναι ότι κάποιοι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι και δεν είναι κι ότι καλύτερο. Μακάρι να βρει η Ταϋλάνδη τους ρυθμούς της γρήγορα και να αναπτυχθεί ο τουρισμός μιας και τώρα για τις γιορτές η χώρα είναι ένας απ'τους πιο προτιμώμενους προορισμούς διακοπών!

Λορελάη είπε...

Ας ευχηθούμε την καλύτερη έκβαση.

καλή τύχη και καλό ταξίδι και στο βιβλίο σου Λάκη μου :)

jacki είπε...

Ας ευχηθούμε το καλύτερο για την πόλη-χώρα ερωμένη σου..
:)

Φαίδρα Φις είπε...

εύχομαι ό,τι και τα κορίτσια πιο πάνω

ας πάνε όλα καλά

καλημέρα
σε φιλώ

truth around us......... είπε...

kalispera kai mia euxi gia esio telos
ta filia mou

anepidoti είπε...

καλοτάξιδη η αλλαγή στην χώρα και
καλές πλεύσεις και στο βιβλίο σου Λάκη!!!
σε χαιρετώ!!

Ανώνυμος είπε...

αντε να σου ανταποδωσω την επισκεψη λοιπον..

με το ποστ μου, προφανως δεν αναφερομαι σε σενα (αλλωστε απ ο,τι ειδα, εχουμε πολλα κοινα) αλλά στους σεξοτουριστες, τους παιδοφιλους και κυριως στους γελοιους που πανε διακοπες και ταξιδια του μελιτος εκει που οι αλλοι υποφερουν.

A cheep holiday in other peoples misery.. οπως ελεγε και ο rotten.

Δεν ξερω καν τι πρεσβευουν οι αντιπολιτευομενοι, ξερω απλα οτι ταλαιπωρησαν και ισως να τρομοκρατησαν, μερικους απ τους παραπανω και αυτο ως γεγονος μου αρκει για να τους εκφρασω την αλληλεγγυη μου.

thanx για το χώρο - χρόνο σου

Viviane Colette είπε...

Ελπίζω να είσαι καλά και να έχεις μια καλή μέρα Λάκη . Ξέρεις έβαλα και ένα κείμενο για σένα στην σελίδα μου με πολύ σεβασμό και αγάπη το έκανα! Τα βιβλία του Λάκης Φουρουκλάς Και άλλη μια φόρα καλή σου μέρα!

lakis είπε...

Viviane: Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη. Επισκέφθηκα τη σελίδα σου, αλλά το μόνο που βρήκα εκεί είναι ένα ποίημα του Μποντλέρ. Εκτός κι αν έχεις κάποιο άλλο μπλογκ που δεν φαίνεται στο προφίλ σου.
Summerdream: Προς το παρόν όλα καλά, αλλά η ζημιά στον τουρισμό έγινε ήδη και μάλλον θα περάσει καιρός μέχρι τα πράγματα να πάρουν και πάλι το δρόμο τους.
Λορελάη: Σ' ευχαριστώ για τις ευχές.
Τζάκι: Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει στα σίγουρα ακόμη, αλλά πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά.
Φαίδρα: Καλή σου μέρα και σ' ευχαριστώ που είσαι εδώ.
Truth around us: Μακάρι οι ευχές σου να εισακουστούν.
Ανεπίδοτη: Ταπεινές ευχαριστίες για τις ευχές σου για μένα, αλλά και για τη χώρα.
Τόνι: Μαζί με τους πιο πάνω, τα βδελύγματα που αναφέρεις, ταλαιπώρησαν και τη χώρα τους και τον απλό λαό. Άνθρωποι που είχαν ένα μαγαζάκι, το οποίο απέκτησαν με χίλια βάσανα είδαν τη δουλειά τους να γίνεται καπνός, για τα καπρίτσια μιας άρχουσας τάξης και κάποιων πεισματάρηδων διαδηλωτών. Ο Σομτσάι έτσι κι αλλιώς θα "παυόταν" όπως και έγινε. Οι ζημιογόνες διαδηλώσεις απλά επέσπευσαν τα πράγματα φέρνοντας τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Viviane Colette είπε...

Τελικά Λάκη το βρήκες χαίρομαι που σου άρεσε! Να είσαι καλά !!!