Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

"Ντροπή" νιώθουν οι Ταϊλανδοί

Πιο πολύ συγχυσμένη παρά τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Ταϊλάνδη μετά την κατάληψη των δύο αεροδρομίων της Μπανγκόκ από τους διαδηλωτές την περασμένη βδομάδα. Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου είχαμε κάποιες επιθέσεις οπαδών της κυβέρνησης εναντίον των διαδηλωτών μέσα στην πόλη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 51 ατόμων και καμία σύλληψη, ενώ κάποιες πτήσεις εξακολουθούν ν’ αναχωρούν από στρατιωτικό αεροδρόμιο απομακρύνοντας «εγκλωβισμένους» τουρίστες.
Οι διαδηλωτές επέτρεψαν να αναχωρήσουν 88 πτήσεις από τον διεθνή αερολιμένα χωρίς επιβάτες με προορισμό άλλες πόλεις της χώρας, σε μια προσπάθεια να γίνει δυνατή η αναχώρηση των ξένων, που λόγω του αποκλεισμού δεν ήταν δυνατό να φύγουν μέσω Μπανγκόκ.
Ο πρωθυπουργός της χώρας και «μαύρο πρόβατο» για την αντιπολίτευση, Somchai Wongsawat, φέρεται να ασκεί τα καθήκοντά του από εδώ, στην Τσιανγκ Μάι.
Οι φόβοι για πραξικόπημα, προς το παρόν, μοιάζουν να έχουν υποχωρήσει, αλλά αυτό το ενδεχόμενο δεν αποκλείεται.
Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε χθες η αγγλόφωνη Bangkok Post το 76,5% των Ταϊλανδών νιώθουν ντροπή για την πολιτική αναταραχή και την αρνητική εικόνα που έχουν οι ξένοι για τη χώρα. Το 65,1% δήλωσαν ότι θα είναι λιγότερο περήφανοι για τη χώρα τους αν η κατάσταση χειροτερεύσει και γίνει βίαια. Το 92,3% πιστεύει ότι τα πολιτικά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω της δικαστικής οδού. Και τέλος, το 58,4% απ’ αυτούς δεν θέλησαν να υποστηρίξουν κάποια από τις δύο πλευρές στη διένεξη.
Λαμβανομένων υπόψη των πιο πάνω αντιλαμβάνεται κανείς και τη διστακτικότητα του στρατού να επέμβει σε μια κατάσταση, που φαίνεται να οδηγεί αμετάκλητα τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

11 σχόλια:

Μαρια Νικολαου είπε...

Παντα ενημερωμένος..

Καλημερα Λάκη και καλή βδομαδα σου ευχομαι

jacki είπε...

Μόνο να προσέχεις Λάκη. Ας σταματήσουν νωρίς οι διαδηλώσεις αυτές.
Καλημέρα.

anepidoti είπε...

έτσι ψύχραιμο που σε βλέπω
μούρχεται να μας μαζέψω όλους
και νάρθουμε κι εμείς!
πάντως, πιστεύω πως η κατάσταση εκεί
δεν παύει νάναι ρευστή.
καλό μήνα, Λάκη μου!
και να προσέχεις τον Λάκη, ε?

Thalassini είπε...

Nα προσέχεις!!!!
Καλό μήνα!!

Yiola Papadopoulou είπε...

Αγαπητέ Λάκη, μπήκα στο blog σου κι ένιωσα κύματα συγκίνησης γιατί μου θύμησες κάποιες εποχές που η οικογένεια μου κι εγώ τρέχαμε να γλυτώσουμε από παρόμοιες καταστάσεις στο Κογκό. Αλλά μη νομίζεις πως δεν θα ΄θελα να βρεθώ κι εγώ εκεί... Κοιτάω τις φωτογραφίες των γυναικών και βλέπω στα μάτια τους τον πανικό. Μια αγκαλιά να απλώναμε όλοι μήπως διώχναμε την απόγνωση. Μόνο που η αγκαλιά μας μοιάζει τόσο μικρή μπρος στα τόσα μέτωπα που έχουν ανοιχτεί. Παρακολουθώ τις ειδήσεις και ξέρω πως η ιστορία στο Κογκό επαναλαμβάνεται. Και στη Νιγηρία στο Plateau State, εκεί που έζησα για 18 χρόνια Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι σφάζονται. Πόσα τρομαγμένα παιδιά άραγε αυτή τη στιγμή τρέχουν να κρυφτούν;
Λάκη ξέρω πως η καρδιά σου αυτή τη στιγμή έχει ξεχειλίσει από αισθήματα. Να προσέχεις τον εαυτό σου. Καλό μήνα!!

Φαίδρα Φις είπε...

με συγκινεί οι ευαισθησία σου
η προσήλωσή σου στον άνθρωπο...

καλημέρα
φιλιά
να προσέχεις

Unknown είπε...

Καλά κι εγώ νόμιζα πως μόνο στην Ελλάδα επικρατεί κομφούζιο.
Ελπίζω να λήξουν γρήγορα και χωρίς παραλειπόμενα .
Να προσέχεις !!

Καλό μήνα

Λορελάη είπε...

Μαζεμένες αναποδιές και υποχρεώσεις με άφησαν πολύ λίγα περιθώρια για μπλόγκινγκ. Σήμερα που βρήκα λίγη ανάσα και ήρθα, είδα τις από πρώτο χέρι "ανταποκρίσεις" σου από την Ταϋλάνδη, τις οποίες θεωρώ πολύ πιο αξιόπιστες απ' ό,τι μαθαίνουμε στην τιβι. Και μου κάνόυν μεγάλη εντύπωση αυτά τα νούμερα που παραθέτεις και δείχνουν πώς βλέπει ο κόσμος εκεί την όλη κατάσταση. Θα επανέλθω με την πρώτη ευκαιρία να διαβάσω και τα προηγούμενα.
Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση, αλλά να πω κι εγώ όπως κι οι άλλοι φίλοι, να προσέχεις! και βέβαια να περνάς καλά.

καλό μεσημέρι (ή ό,τι είναι εκεί :)

Ανώνυμος είπε...

"...το 76,5% των Ταϊλανδών νιώθουν ντροπή για την πολιτική αναταραχή και την αρνητική εικόνα που έχουν οι ξένοι για τη χώρα..."

Και μένα αυτή την εντύπωση μου έχουν αφήσει, είναι ένας περήφανος κι εργατικός λαός που αξίζει σίγουρα μια καλύτερη μοίρα. Η χώρα τους τα έχει ΟΛΑ, ιστορία, ομορφιά, φύση, πλούτο, αλλά δυστυχώς τα χαίρονται λίγοι...

Σε χαιρετώ.

Alkmini είπε...

Λακη ΠΡΟΣΕΧΕΕΕ.
Μα .. τι κανεις εκει καλε μου??
Και να σκεφτεις οτι σε αλλες χωρες ειναι αναμενα τα λαμπιονια και αρχιζουν ν ακουγοντα τα χριστουγεννιατικα τραγουδια και αλλου σφαζονται...
Λυπαμαι, πραγματικα λυπαμαι για οτι γινεται στον κοσμο.
Καλο σου βραδυ.

lakis είπε...

Θα το πω μία ακόμη φορά: Μην ανησυχείτε για μένα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Εδώ δεν ανησυχεί (τουλάχιστον φανερά) η μάνα μου που είναι 78 χρόνων κι ανησυχείτε εσείς; Μέρα καλή και χαμογελαστή, όπως πάντα.