Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Φεστιβάλ Κουλτουρομαγειρέματα. Εδώ, θα εκτεθώ...

Στις 29 και 30 του Νοέμβρη η Νεολαία Οικολόγων, με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, οργανώνει φεστιβάλ με θέμα το διαπολιτισμικό διάλογο μέσα από διάφορα στοιχεία κουλτούρας από διάφορες χώρες, στο κέντρο της Λευκωσίας μπροστά από την εκκλησία της Φανερωμένης. Το φεστιβάλ στηρίζουν επίσης η Πρεσβεία της Τσεχίας, η Πρεσβεία της Αυστρίας η Πρεσβεία τη Ολλανδίας καθώς επίσης και με την παρουσία του το Europe Direct Λευκωσίας.

Το φεστιβάλ ξεκινά στις 29 του Νοέμβρη στις 19:00, με την προβολή 3 ντοκιμαντέρ – Where shall I go του Κρίστοφερ Μαλαπίταν, το Μelilla Migartion του FYEG και το Bom dia Alegria της Ελίνας Αντωνίου- στο καφενείο Καλά Καθούμενα.

Στις 30 του Νοέμβρη από τις 14:00- 19:00 το απόγευμα, μπροστά από την εκκλησία της Φανερωμένης, νέοι θα παρουσιάσουν με διαδραστικό τρόπο, στοιχεία από διάφορες χώρες, όπου όλοι οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν εμπειρικά, στοιχεία από διάφορες κουλτούρες.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει Κυπριακή μουσική, Χορό της κοιλιάς, Κρουστά με αφρικάνικους ρυθμούς, Ζογκλέρ, Αφρικάνικους χορούς, Κουρδικούς χορούς και μουσική από λατινική Αμερική, καθώς και έκθεση φωτογραφίας του Λάκη Φουρουκλά. Θα γίνουν εργαστήρια ζογκλέρ, κρουστών, χορού της κοιλιάς καθώς επίσης και εργαστήρια για τη διαφορετικότητα ενώ θα υπάρχει παιδική γωνιά με κατασκευές από 5 διαφορετικές χώρες Θα προβληθούν παιδικές ταινίες από την Τσεχία, ντοκιμαντέρ σχετικά με τη διαφορετικότητα ενώ θα υπάρχουν εργαστήρια για παραδοσιακά φαγητά από διάφορες χώρες καθώς επίσης και διάφορες συνταγές.

υ.γ. Χε χε. Τα κατάφερα και πάλι. Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας μου και δεν θα είμαι εκεί. Κύπριοι κοντοχωριανοί, να πάτε και για μένα:)

6 σχόλια:

nina είπε...

Μπράβο για την πρώτη σου έκθεση φωτογραφίας! Καλή αρχή!

jacki είπε...

Καλή επιτυχία στην έκθεση φωτογραφίας. Πες μου όμως πως τα καταφέρνεις..
Καλό απόγευμα.

faraona είπε...

Λακη καλη επιτυχια!
Κι ας μην εισαι εκει...
πολλα φιλια και καλημερες απο Κερκυρα

mindstripper είπε...

Ομολογώ ότι διαβάζοντας για την έκθεση φωτογραφίας, έβαλα τα γέλια. Μήπως να βάλεις κανένα φίλο σου να τραβήξει καμμιά φωτό για σένα; :-P

Χαιρετισμούς από το κρύο και βροχερό Leicester.

lakis είπε...

Νίνα: σ' ευχαριστώ.
Τζάκι: Μα, δεν την διοργάνωσα εγώ. Αλλά και να το έκανα πάλι πιθανόν να μην ήμουνα εκεί:)
Φαραόνα: σ' ευχαριστώ, αν και οι φωτογραφίες δεν είναι προς πώληση. Απλά εύχομαι ν' αρέσουν σε όσους τις δουν.
Μάιντ: μου είπαν ότι θα με ενημερώσουν. Όσο και να το παίζω υπεράνω όσο να'ναι ενδιαφέρομαι...

seaconfused είπε...

Καλή επιτυχία.
Στην επόμενη θα είσαι εκεί :)