Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Μικρά-μικρά

Και πάμε:

Απάντηση στα σχόλια για το χθεσινό κείμενο: Μη με τρελαίνετε! Όπως γράφω στο με μαύρα γράμματα υστερόγραφο η Μούσα Είναι Εδώ και το κείμενο αποτελούσε όντως προπέρσινα ξινά σταφύλια. Τις τελευταίες δυο βδομάδες έγραψα σχεδόν μισό βιβλίο (αν και τα περισσότερα κεφάλαια ήταν επανασυγγραφή).

Ο έρωτάς μου για τις γιαπωνέζες συγγραφείς άρχισε να μεταμορφώνεται σε εξάρτηση. Το πρόβλημα είναι ότι όσο και να ψάχνω δεν μπορώ να βρω άλλα βιβλία τους μεταφρασμένα στα αγγλικά. Θ’ αρχίσω τις αναφορές σύντομα στου «Κόσμου τα βιβλία»

Και οι τουρίστες δεν φάνηκαν ακόμη. Μ’ εξαίρεση την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς που έγινε ο χαμός, η Τσιανγκ Μάι μοιάζει να διανύει την πιο χαμηλή τουριστική περίοδο των τελευταίων χρόνων, αν και τώρα θα έπρεπε να είναι στο αποκορύφωμά της. Κάτι τα γεγονότα στην Μπανγκόκ, κάτι η οικονομική κρίση, κάτι η ισχυροποίηση του Μπα(τ), όλα έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε τα πράγματα να είναι πιο ήσυχα από ποτέ. Το λέω ξανά, αν δεν ήταν οι ντόπιοι ξένοι η πόλη θ’ αντιμετώπιζε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά τον τουριστικό τομέα. Από την άλλη η κρίση είναι «ευεργετική» για την... αισθητική μου, καθώς όπως μαθαίνω, πολλά μαγαζιά άρχισαν να βάζουν λουκέτο στο έκτρωμα που ονομάζεται Πατάγια.

Τι ανακαλύπτει κανείς τριγυρνώντας στα βιβλιοπωλεία της Τσιανγκ Μάι: Ο Βραχόκηπος του Καζαντζάκη, έκδοση του 1963, σε μέτρια κατάσταση, γύρω στα 3 ευρώ. Το Τρίτο Στεφάνι του Ταχτσή, έκδοση του 1969, περίπου ενάμισι ευρώ. Αγγλικές εκδόσεις, φυσικά. Για τον Καζαντζάκη πρέπει να πούμε ότι εδώ βρίσκεις σχεδόν όλα τα βιβλία του που βγήκαν στα αγγλικά. Απλά τα περισσότερα είναι σε εκδόσεις της δεκαετίας του ’80 κι έτσι δεν μ’ ενδιαφέρουν.

Αύριο λέω να ανεβάσω μία ακόμη Εγκληματικά Ασύστολη ιστορία.

Η φωτογραφία σήμερα δεν κλάπηκε από πουθενά

7 σχόλια:

Eva F. είπε...

Την καλημέρα μου και τις καλύτερες ευχές μου για ένα καλό έντονο 2009...
Να είσαι καλά Λάκη...
Όσο... για την φωτό υπέροχη και... μάλλον θα στην κλέψω με την άδειά σου.

stalamatia είπε...

Καλή χρονιά να έχεις και καλά γραψίματα.

ruth_less είπε...

Εντυπωσιακό πως σε τόσο "μακρινά" βιβλιοπωλεία μπορεί κανείς να βρει εκδόσεις που σπανίζουν στη χώρα έκδοσης τους! Και σε τέτοιες τιμές εννοείται...

Καλή συνέχεια με την Μούσα σου Λάκη.

jacki είπε...

Αχ Λάκη πόσο θα ήθελα να ήμουν εκεί και να έπινα τσάι.. έχω ακούσει ότι στις χώρες αυτές είναι πολύ μυρωδάτα τα τσάγια τους..
Τι είναι Πατάγια;

Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous είπε...

Μα αφού το ξέρεις πολύ καλά, δεν γράφεις για να γράψεις, γράφεις όταν θέλεις να πεις κάτι. Και όσο κι' αν πάντα είναι κάτι που θέλεις να πείς, δεν εχςις πάντα την διάθεση να το εκφράσεις.

Margo είπε...

Αχρείαστες για σένα ευτυχώς οι συμβουλές, χρήσιμες όμως σε μας που σε διαβάζουμε.
Εδώ, τα προβλήματα με την πτώση του τουρισμού, που απ' ότι λένε θα είναι πρωτοφανής, θα τη δούμε το καλοκαίρι.
Άντε με το καλό να ολοκληρώσεις το βιβλίο σου. Καλή σου μέρα.

lakis είπε...

Εύα: Μπορείς να την κλέψεις με τις ευλογίες μου. Καλή χρονιά.
Σταλαματιά: Ευχαριστώ κι ανταποδίδω. Προς το παρόν καλά πάει...
ruth...less: Είναι αγγλικές εκδόσεις, γι' αυτό. Αλλά πέρα απ' αυτούς τους συγγραφείς δεν εντόπισα κανέναν άλλο.
Τζάκι: Έχουν όντως υπέροχα τσάγια, όπως και φαγητά άλλωστε. Η Πατάγια είναι μια εκτρωματική πόλη. Το πιο κοντινό ελληνικό αντίστοιχό της είναι η Μύκονος. Αλλά η τελευταία είναι παράδεισος μπροστά στην πρώτη.
Κακομούτσουνε: Έτσι είναι. Τώρα που ήρθε η "έκρηξη" νιώθω ζωντανός.
Μάργκο: Καλωσόρισες στο σπιτάκι μου και σ' ευχαριστώ για τις ευχές. Ύπνου επιτρέποντος όλα θα πάνε καλά.