Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Στη φυλακή για ένα γκράφιτι

Η Νήσος των Αγ(ρ)ίων έγραψε και πάλι. Ποια είν' αυτή; Μα το κέντρο του κόσμου φυσικά, η Κύπρος μας, όπου ζωγράφος συνελήφθηκε για το απόλυτο έγκλημα: Ζωγράφισε μια νεράιδα σε τοίχο εγκατελημμένου κτηρίου.
Αντιγράφω την είδηση από τον Πολίτη:

Τον Μάρτιο προγραμματίζει να φιλοτεχνήσει το μεγαλύτερο γκράφιτι του κόσμου, στο Μόλο της Λεμεσού. Μέχρι τότε όμως, έχει να αντιμετωπίσει την κυπριακή δικαιοσύνη, καθώς η Αστυνομία, αντιμετωπίζοντάς τον σαν βάνδαλο, του πέρασε χειροπέδες και του απηύθυνε κατηγορίες για ένα γκράφιτι που δημιούργησε στον τοίχο ενός παλιού κτηρίου, στην παλιά Λευκωσία.
Η περιπέτεια του 26χρονου Αχιλλέα Μιχαηλίδη (γνωστού και ως «Paparazzi» σε όσους ασχολούνται με το είδος - www.paparazziart.com), ξεκίνησε ένα απόγευμα, πριν από δέκα περίπου μέρες. Περνώντας έξω από το τέρμα της Ονασαγόρου, πρόσεξε ένα παλιό κατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας, άδειο σήμερα, στους τοίχους του οποίου ήταν γραμμένα διάφορα συνθήματα, ποδοσφαιρικού, αναρχικού περιεχομένου κ.ά.. Χωρίς δεύτερη σκέψη, κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του, εκεί κοντά, πήρε κάποια σπρέι που είχε κρατημένα και ξεκίνησε να ζωγραφίζει στον τοίχο μια νεράιδα. «Σκέφτηκα να κάνω κάτι όμορφο που θα ταίριαζε αισθητικά στην πόλη. Η περιοχή είναι λίγο διαφορετική από την υπόλοιπη πόλη, τουριστική και συγκεντρώνει πάρα πολλούς νέους», σχολιάζει ο ίδιος για το έργο του, το οποίο αυθόρμητα βάφτισε «Χορεύοντας με τις νεράιδες».

Η συνέχεια στην εφημερίδα

11 σχόλια:

SummerDream είπε...

Μα αυτό είναι έργο τέχνης! Δηλαδή τι προτιμάνε; Τις μουτζούρες και τις ύβρεις του καθένα άσχετου να κοσμούν τους τοίχους από μια τέτοια φαντασιτκή εικόνα; Τι να πω! Ντροπή γι'αυτούς που δεν εκτίμησαν έναν τέτοιο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ!

ruth_less είπε...

Τι άσχετος κόσμος υπάρχει Θεέ μου! Αυτό ακριβώς έγραφα πριν λίγες μέρες στο μπλογκ μου - γιατί να μην υπάρχουν γκράφιτι στην Κύπρο ενώ στο εξωτερικό δίνουν τόση ομορφιά σε ξεχασμένα κτίρια, τοίχους και στις γκρίζες πόλεις γενικά.

Ρεζιλεύομαστε νόμιμα πιόν!

Μαρια Νικολαου είπε...

Και όμως ναι!
Γιατι σου κανει εντυπωση?
Αυτοι ειμαστε.
Η αστυνομια κοιταει να πιανει οποιον κανει γκράφιτι και οχι οποιον σου σκοτώνει το παιδί πχ..
(το πηγα πολυ ακραια αλλα πιστεψε με ετσι ειναι...)

stalamatia είπε...

Πολύ όμορφο γκράφιτι και πολύ άδικη η αστυνομία απέναντι του.Δεν πάνε να συλλάβουν κανένα κακοποιό και να αφήσουν τους καλιτέχνες να κάνουν την δουλειά τους?

Ανώνυμος είπε...

Ο τόνος εν στην παραλίγουσα που ένει.

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

πρωτον θα συμφωνησω απολυτα με το σχολιο της Μαριας και επειτα θα πω πως οι νεραιδες θα τον προστατεψουν και τιποτα δεν θα παθει...
μα ειναι δυνατον πια...;

νεραιδενια φιλια!!!

aggelika είπε...

υπέροχη η νεράιδα!
αντί να κοιτάξουμε πως θα σουλουπώσουμε λίγο τις άθλιες πόλεις που ζούμε.. κυνηγάμε κι αυτούς που προσπαθούν να κάνουν κάτι διαφορετικό!

faraona είπε...

Oχι θα τον άφηναν...
Λάκη μου αφου ξέρεις ...οι αιμοδιψεις οσμίζονται απο μακριά το φρέσκο μυαλό...

Roadartist είπε...

ΑΙΣΧΟΣ........αλλά δε μου κάνει καθόλου εντύπωση, η αποδοχή θα μου έκανε :(

lakis είπε...

Τελικά όλοι συμφωνούμε ότι αυτό που συνέβηκε είναι απαράδεκτο. Με εξαίρεση τον Επιβάτη φυσικά, που έκανε τον κόπο να με τιμήσει με την επίσκεψή του, για να μου πει ότι το σωστό είναι λάθος. Να'ναι καλά:)

kARTson είπε...

Δυστυχώς, συμβαίνουν κι αυτά.
Πολύ όμορφη εγγραφή.
Παθιάζομαι με τα γκράφιτι.
http://www.panoramio.com/photo/15600406